Mesajul Presedintelui

Ziua medicului de familie se sarbatoreste in fiecare an in data de 4 iulie. Este un prilej de bucurie, de reintalnire a tuturor profesionistilor care imbratiseaza aceasta frumoasa specialitate. In acest cadru ne reamintim valorile care ne unesc si ne fac sa fim profesionistii de varf ai primei linii medicale.

In 2017, la Brasov, Asociatia Medicilor de Familie Brasov, in parteneriat cu Universitatea Transilvania si Societatea Nationala de Medicina Familiei organizam evenimentul Ziua medicului de familie in cadrul generos dat de eleganta Aula a Universitatii Transilvania.
Vom centra subiectul conferintei in jurul competentelor specifice ale medicului de familie, acelea care definesc miezul de cunostinte si abilitati fara de care un medic de familie nu poate profesa.

Fie ca vorbim despre aspecte ale comunicarii cu pacientul, de aspecte deontologice, etice sau legislative, de aspecte ale sanatatii publice sau comunitare sau mai ales de abilitatile clinice specifice, medicul de familie este intr-o competitie permanenta cu provocarile determinate de cunostintele in continua evolutie.

Speakerii nostri vor fi in primul rand medici de familie, unii dintre ei cu abilitati aprofundate in anumite arii de competenta. Acestia, constituiti in grupurile de lucru patronate de Societatea Nationala de Medicina de Familie, va vor oferi abordari aplicate, pe teme legate de pediatrie, cardiologie, vaccinologie, imagistica, strategii de dezvoltare organizationala etc.

Avand in vedere ca multiple afectiuni necesita comunicarea interdisciplinara, ne bucuram sa avem printre invitati medici cu experienta, cadre didactice ale Facultatii de Medicina din Brasov si de la alte facultati de medicina din tara, care vor aduce perspectiva multidisciplinara in managementul bolilor.

In paralel vor avea loc ateliere de abilitati si sesiuni de comunicari orale care vor pune in valoare munca si experienta noastra si ne vor ajuta sa ne cunoastem mai bine problemele cu care ne confruntam.

Va asteptam cu drag la Brasov!

Dr. Andrea Elena Neculau
Presedinte Comitet de Organizare