Cuvântul Președintelui

Dragi colegi,

„Ziua medicului de familie” este un eveniment special pe care-l sărbătorim în fiecare an în data de 4 aprilie. Avem onoarea și bucuria de a marca ȋn 2018 acest eveniment prin Conferința Națională „Ziua medicului de familie”, la Sibiu, în perioada 4-7 iulie.

Asociația Medicilor de Familie Sibiu, în parteneriat cu Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Facultatea de Medicină Sibiu și Societatea Națională de Medicina Familiei, vă invită la un eveniment care să ne ofere oportunitatea de a ne întâlni, de a schimba informații și de a învăța din experiența noastră.

Programul nostru va prezenta ultimele realizări ale medicinei de familie în practica clinică, prevenție, educație, precum și în dezvoltarea profesională, organizațională şi managementul cabinetului.

Tema centrală a conferinței, „Medicina de familie – abordare holistică, centrată pe pacient” aduce în discuție două dintre principalele atribute ale specialității de medicină de familie: centrarea consultației și a diagnosticului pe pacient, în contextul în care, managementul pacientului – centrat și acesta pe pacient – impune o abordare complexă, holistică şi multidisciplinară.

Temele abordate vizează aspecte ale practicii medicale curente, cu accent pe patologia cu frecvență crescută. O atenție specială va fi orientată spre abilitățile clinice necesare unei asistențe medicale primare de calitate.

Abilitățile de comunicare vor constitui un punct important de dezbatere.
Practica medicinei de familie necesită și rezolvarea multiplelor sarcini manageriale ale cabinetului, motiv pentru care diverse aspecte etice, profesionale și legislative, vor fi subiect de prezentare și dezbatere.

Avem drept invitați nume prestigioase din alte specialități medicale cu care, împreună, vom contura importanța și valoarea echipei multidisciplinare.

Organizarea conferinței este meritul unei echipe complexe, care reunește: Comitetul de Organizare, Comitetul Științific, compania Media Med Publicis, precum și numeroase companii din domeniul farmaceutic, cărora le adresăm mulțumiri și aleasă considerație.

Despre „familia” medicilor de familie avem multe de discutat.

Să ne bucurăm de timpul petrecut împreună.

Vă doresc o eficientă și plăcută ședere în Sibiu!

Șef lucrări Dr. Loredana Piloff
Director al Conferinței